Foto's van de maand

De foto van de maand Oktober 2019 van “Focus op Nederland” is geworden, "Slak in mijn tuin" van Lizet van de Meijden. Wij feliciteren Lizet met het maken van deze mooie foto.

Foto van de maand verkiezing

De foto’s voor de foto van de maand verkiezing moeten uiterlijk aan het eind van de betreffende maand ingezonden zijn. Pak je fotocamera, trek er op uit om mooie foto’s van de natuur, landschappen, paddenstoelen, stadsgezichten, gebouwen, stillevens, portretten, vakantie of andere gebeurtenissen te maken. Maak die foto en stuur hem in. Mooie foto's kun je overal maken, in de natuur, in de stad, op vakantie maar ook bij jou thuis, in huis of in de tuin. Vooruitlopend op de foto-expositie in oktober 2020 publiceren we vanaf oktober 2019 in "de Wegwijzer", op de website van "Udenhout-Centraal", op de website van "Fotoclub Focus Udenhout" en op de website van "Focus op Nederland" een foto die uitgekozen is tot de foto van de maand. De foto van de maand word op basis van: onderwerp gerelateerd, originaliteit, technisch aspect en emotionele aspect (wat het met je doet), gekozen uit alle binnengekomen foto's die in de desbetreffende maand binnengekomen zijn. Stuur je foto's voor het eind van de maand in naar het adres info@focusopnederland.nl, info@fotoclubfocus.nl of p.kollenburg@gmail.com. Als uw foto niet tot foto van de maand gekozen wordt, kan hij altijd nog in aanmerking komen voor een plaats op de foto-expositie in oktober 2020. Uit alle ingezonden foto's worden de 80 foto's voor de expositie gekozen. Je kunt foto's van alle categorieën rechtenvrij in blijven sturen voor de foto-expositie. Het liefst op ware grootte (op de hoogste kwaliteit die jouw camera kan maken), onbewerkt, voorzien van naam, adres, telefoonnummer en informatie over wat er op de foto staat. Insturen kan rechtenvrij in RAW, DNG of Jpeg formaat (niet ouder dan 6 maanden. Alleen foto's die aan de voorwaarden voldoen worden behandeling genomen.

3x4

Foto’s die hiervoor geschikt zijn zullen na overleg met de fotograaf, geëxposeerd worden in het formaat 30 x 40 cm. Foto’s van alle categorieën kunnen ingestuurd worden.

Aansluitend op de foto-expositie die plaatsvind op 26 en 27 oktober 2019 van 11.00 tot 17.00 uur, in het Atrium van woon-zorgcentrum de Eikelaar te Udenhout, worden de foto’s nog tot eind november 2019 tentoongesteld in de gangen van woon-zorgcentrum "De Eikelaar". De afgedrukte Foto’s blijven nadrukkelijk eigendom van de inzender en kunnen na afloop van de expositie, na 30 november worden opgehaald.

De focus voor de komende foto-expositie wordt volledig gelegd op Nederland en zijn natuur, bouwkunst, straatfotografie, portretfotografie e.d. Waar u ook foto van maakt, het is altijd goed als ze maar in Nederland gemaakt zijn. De eerste foto’s zijn inmiddels ook al weer binnen, dus laat u niet tegenhouden, pak je camera, trek er op uit en stuur in die foto’s. Probeer uw foto’s in te sturen in de hoogste kwaliteit, stel daarvoor, indien nodig uw camera in op de hoogste kwaliteit (zie eventueel de handleiding van uw camera). Lukt het niet, dan kunt u ook bij ons naar de clubavond van onze fotoclub komen, dan leggen we u gratis uit hoe u met uw camera de hoogste kwaliteit foto’s kunt maken. Stuur daarvoor een mail naar p.kollenburg@gmail.com.