Foto's van de maand

De foto van de maand Februari 2018 van “Focus op Nederland” is geworden, "Fles" van Paula Sallevelt. Wij feliciteren Paula met het maken van deze mooie foto.

Foto van de maand verkiezing

De foto’s voor de foto van de maand verkiezing moeten uiterlijk aan het eind van de betreffende maand ingezonden zijn. U gaat toch zeker ook meedoen aan de foto van de maand verkiezing van “Focus op Nederland”? U kunt foto's insturen tot eind september 2018. Tijd om aan de slag te gaan. Pak je fotocamera, trek er op uit om mooie foto’s van de natuur, landschappen, paddenstoelen, stadsgezichten, gebouwen, stillevens, portretten, vakantie of andere gebeurtenissen te maken. Maak die foto en stuur hem in. Mooie foto's kun je overal maken, ook bij jou thuis, in huis of in de tuin. Vooruitlopend op de foto-expositie in oktober 2018 publiceren wij vanaf oktober 2017 in "de Wegwijzer", "de Duinkoerier", op de website van "Udenhout-Centraal" en op de website van "Fotoclub Focus Udenhout" een foto die uitgekozen is tot de foto van de maand. Deze foto wordt op basis van: onderwerp gerelateerd, originaliteit, technisch aspect en emotionele aspect (wat het met je doet), gekozen uit alle binnengekomen foto's die door de inwoners van Tilburg en omstreken in de desbetreffende maand zijn verstuurd naar het adres info@focusopnederland.nl of info@fotoclubfocus.nl of p.kollenburg@gmail.com. Stuur je foto voor het eind van de maand in. Dat uw foto niet tot foto van de maand gekozen wordt, betekent niet dat uw foto geen plaats kan krijgen op de foto-expositie in oktober 2018. Uit alle ingezonden foto's worden de foto's voor de exposite gekozen. Daarom kun je natuurlijk tot eind september foto,s van alle categorieën in blijven sturen voor de foto-expositie. Het liefst op ware grootte, onbewerkt, in raw of jpeg formaat. Iedereen, jong en oud, beginnend- en amateurfotografen uit Tilburg en omstreken kunnen meedoen.

3x4

Foto’s die hiervoor geschikt zijn zullen na overleg met de fotograaf, geëxposeerd worden in het formaat 30,5x40,5 cm. Foto’s van alle categorieen kunnen ingestuurd worden. Denk niet mijn foto’s zijn niet goed genoeg. Dat er meer fototalent in Tilburg en omstreken rondloopt is zeker, dat is wel bewezen door de mooie foto’s die 28 en 29 oktober 2017 zijn geëxposeerd in het Atrium van woonzorgcentrum de Eikelaar te Udenhout. Mogelijk zijn de lezers wat terughoudend met het insturen van fotomateriaal vanuit het idee dat zijn of haar foto’s niet zouden voldoen aan allerlei technische eisen. Flauwekul; in ieder van ons schuilt immers een fotograaf. Laat u niet weerhouden en mail uw unieke opnames naar een van de bovenstaande adressen.

Aansluitend op de foto-expositie die plaatsvind in oktober 2018, in het Atrium van woonzorgcentrum de Eikelaar te Udenhout worden de foto’s tot eind november 2018 nog tentoongesteld in woonzorgingscentrum "De Eikelaar" te Udenhout. Foto’s blijven nadrukkelijk eigendom van de inzender en kunnen na afloop van de expositie, na 30 november worden opgehaald.

De focus voor de komende foto-expositie wordt volledig gelegd op Nederland en zijn natuur, bouwkunst, straatfotografie, portretfotografie e.d. Waar u ook foto van maakt, het is altijd goed als ze maar in Nederland gemaakt zijn. De eerste foto’s zijn inmiddels ook al weer binnen, dus laat u niet tegenhouden, pak je camera, trek er op uit en stuur in die foto’s. Iedereen van jong tot oud mag immers meedoen aan dit evenement. Probeer uw foto’s in te sturen in de hoogste kwaliteit, Stel daarvoor, indien mogelijk uw camera in op de hoogste kwaliteit (zie eventueel de handleiding van uw camera). Lukt het niet, dan kunt u ook bij ons naar de clubavond van onze fotoclub komen, dan leggen wij u gratis uit hoe u met uw camera de hoogste kwaliteit foto’s kunt maken. Gratis Lid worden van "Fotoclub Focus Udenhout" kan natuurlijk ook, stuur daarvoor een mail naar een van de onderstaande e-mail adressen.