Over Ons

Wie zijn wij

"Fotoclub Focus Udenhout" is een kleine vriendengroep die ik meer als 30 jaar geleden heb opgericht en bestaat uit enkele fanatieke hobbyfotografen uit Udenhout en omgeving.

Nieuwe leden zijn zeer welkom bij "Fotoclub Focus Udenhout". Neem voor meer informatie over een lidmaatschap contact op via onze contactpagina.

Het lidmaatschap is gratis.

De doelstelling van Fotoclub Focus is, om van elkaar te leren door ervaringen op fotografisch gebied en dat ook met elkaar te delen om zodoende op een hoger niveau te komen.

Over ons

"Fotoclub Focus Udenhout" is gesetteld aan de Vriesdonk te Biezenmortel.

Als oprichter van de fotoclub beschikt ik over een eigen fotostudio met TTL-studioflitsers, verder beschikken we over fotolijsten en foto-expositie panelen met verlichting voor het houden van exposities.

Voor onze exposities drukken we zelf onze foto's af op mijn privé groot-formaatprinter.

Aan een goede sfeer wordt veel waarde gehecht.

Deze zoomburst foto is gemaakt met de Sluitertijdvoorkeuze stand. Sluitertijd 2,5 sec; Diafragma f/14; ISO 50; Brandpuntafstand 66mm; Belichtingscompensatie + 0,3 sec. Fotografie: Peter van Kollenburg

Wat doen wij

De clubleden komen regelmatig op donderdagavond onder het genot van een kopje koffie bij elkaar voor diverse activiteiten.

We bespreken dan elkaars foto's die we in de voorgaande weken hebben gemaakt.

We werken aan diverse onderwerpen in mijn eigen fotostudio. Onderwerpen zoals high-Key fotografie, low-Key fotografie, macrofotografie, druppelfotografie en portretfotografie komen daar regelmatig aan de beurt.

Ook aan HDR, Urban fotografie, architectuur- en landschapsfotografie wordt veel aandacht besteed.

Voor de nabewerking van de foto’s, het samenstellen van een HDR-foto en het maken van panoramafoto’s werken we met Photoshop, Adobe Bridge en de Adobe DNG convertor.

We trekken we er in groepsverband regelmatig op uit om diverse onderwerpen te fotograferen.

We houden foto-exposities en bezoeken ook regelmatig andere Fotoclubs in de regio om daar het werk van de leden te bekijken en te beoordelen.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de techniek van het fotograferen en de uitleg van fotocamera's.

De fotoclub organiseert jaarlijks een expositie met werk het van de leden waar altijd veel belangstelling voor is.