Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Deze nieuwe lens kost € 195,--

De Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM is een groothoek lens speciaal ontwikkeld voor Canon EOS camera's met een APS-C beeldsensor. Het hoogwaardige optiek biedt uitstekende prestaties om foto's of video's van hoge kwaliteit te maken in kleine ruimtes. Denk hierbij aan interieurfoto's, maar ook aan vakantiekiekjes waarbij je dichtbij jouw onderwerp staat maar toch nog veel van de omgeving vast kunt leggen.

Hoogtepunten van de Canon 10-18mm f/4.5-5.6 Ultra groothoek Geschikt voor APS-C sensor Compacte body Stille scherpstelmotor

Intelligente beeldstabilisatie De ingebouwde beeldstabilisatie maakt opnames mogelijk tot 4 stops langer dus uit de hand en in mindere lichtomstandigheden fotograferen kan zonder problemen.

Deze Canon lens is ideaal voor:

Architectuurfotografie, Interieurfotografie, Landschapsfotografie en Reportagefotografie.

Kenmerken:

Brandpuntafstand: 10-18mm. Vatting: EF-S.Maximaal diafragma: F/4.5-5.6. Minimaal diafragma: F/22-29. Kortste scherpstelafstand: 22cm. Beeldstabilisatie Ja. Extra stille motor. Lensstructuur: 14 elementen, 11 groepen.

Voordelen:

Haal meer uit elke opname met deze compacte en lichte ultragroothoeklens. Vloeiende, vrijwel geruisloze automatische scherpstelling bij het maken van video-opnamen met de vrijwel geruisloze STM-technologie. Kom dichter bij je onderwerp met een scherpstelafstand van 0,22 m; de brandpuntsafstand van 10-18 mm geeft een ultragroot perspectief. Dankzij de Super Spectra-lenscoating kun je vrij opnamen maken tijdens je reis zonder reflecties van de zon. Leg het moment meteen goed vast, zelfs bij weinig licht, met de Image Stabilizer-technologie. Compatibel met alle Canon EOS DSLR-camera's met een APS-C-sensor.

Deze tusenringen zijn ideaal voor macro fotografie:

Deze nieuwe set kost normaal € 99,-- en nu € 39,--

Deze Aputuur Macro automatiche tussringen voor Canon EF en Canon EFS lenzen bestaat uit 3 ringen 13mm, 21mm en 31 mm Deze tussenringen set voor Canon is een set van drie adapterringen met automatische overdracht, ontworpen voor Canon camera's met EF en EF-S vatting.

De set is een alternatief voor dure macrolenzen. De ringen die tussen de camera body en de lens worden geplaatst en maken het mogelijk om de afstand tussen het brandpuntsvlak van de lens en het lichtgevoelige materiaal in de camera te vergroten en zo een grotere reproductieschaal te verkrijgen.

De ringen kunnen afzonderlijk of samen worden gebruikt. De ringen hebben contacten die de overdracht van alle informatie over belichtingsparameters en autofocus mogelijk maken. Dit houdt in dat de automatische cameramodi werken en dat het niet nodig is om de handmatige modi te gebruiken. Door het ontbreken van optische elementen hebben de ringen geen invloed op de optische correctie van de lens.

Tussenringen bevatten zelf geen optische elementen, en versterken de effectieve vergroting van een objectief doordat de optische elementen verder van de camera worden geplaatst. Tussenringen worden gebruikt om onderwerpen dichtbij te halen.

Om te begrijpen hoe tussenringen werken, kun je kijken naar hoe scherpstellen van dichtbij in zijn werk gaat. Bij veel objectieven neemt de lengte van het objectief toe naarmate je van dichterbij scherpstelt. Of om het anders te zeggen: de optische elementen in het objectief bewegen verder van de camera af naarmate het onderwerp dichterbij komt. Sommige objectieven beschikken over interne scherpstelling, wat inhoudt dat de optische elementen naar voren en naar achteren bewegen op de camera, en de lengte van het objectief zelf niet verandert, maar het principe blijft hetzelfde.

Werken met tussenringen is een eenvoudige en goedkope manier om kennis te maken met macrofotografie. Zeker als je nog niet zeker weet of macro jouw tak van fotografie is. Deze Aputure Macro Tube Set is zo’n tussenringset voor Canon EF en EF-S objectieven. Deze ringen zijn weinig meer dan een verlengstuk van je objectief. Je zet een, twee of drie ringen tegelijkertijd tussen je objectief en je body. In de tussenringen zit geen glas. Glas is ook niet nodig, want het idee van de tussenring is gebaseerd op het principe dat hoe groter de afstand tussen objectief en sensor is, des te korter de minimale scherpstelafstand wordt. Daarmee verhoog je de vergrotingsfactor. Door je lens te verlengen, kun je je onderwerp dus dichter bij je lens plaatsen. Door de elektrische pinnen kun je nog steeds vertrouwen op je belichting, TTL en autofocus.

Wat bereik je er mee?

Ik testten de ringenset met de EF 50mm F 1,8 II. Deze heeft zonder tussenringen een minimale scherpstelafstand van 45 cm. Die kun je verkorten tot 24,2 cm met de 13 mm ring en tot 20,6 cm met alle drie de tussenringen gemonteerd. Zo’n tweemaal dichterbij dus. Ook de vergroting neemt toe. De 50 mm heeft normaal gesproken een vergroting van 0,15x. Met de 13 mm tussenring ontstaat een vergroting van 0,41x en met alle drie de ringen gemonteerd zelfs 1,45x. Dat is dus meer dan een 1:1 macro-objectief. In het bos vond ik het Karmijnrood Netwatje met een diameter van 0,5 mm en de hoogte 1 tot 3 mm waar ik een foto van heb gemaakt. Wat normaal alleen onder een macroscoop een verrassend beeld kan geven kun je ook op de fpoto zien. Je ziet dan structuren die je met het blote oog niet ziet en de kwaliteit is meer dan fantasties. De foto die ik ervan gemaakt heb kun je bij ons komen bekijken. Deze van kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakte tussenringset is zeker een goede aanschaf voor de beginnende macrofotograaf.

Prijs waterpasbel € 1,--.

Waterpasbel:

Deze waterpasbel maakt het gemakkelijker om geweldige foto's te maken omdat u hiermede uw camera precies waterpas kunt plaatsen. Plaats de waterpasbel gewoon in de flitsschoen/flitsbevestiging van je camera en controleer of de bel precies in het midden staat. Maak betere foto's wanneer u een statief gebruikt door ervoor te zorgen dat uw camera precies waterpas staat.

Optische kenmerken / specificaties:

precieze nivellering. Past op de vrijwel alle camera's met een flitsschoenbevestiging. Afmetingen van de bodemplaat (die in de flitsschoen schuift): 17mm

Inhoud van de verpakking

Waterpasbel.

.