Foto-expositie van "Focus op Udenhout"

In samenwerking met "Udenhout-Centraal" organiseert "Fotoclub Focus Udenhout" ook in oktober 2018 weer een foto-expositie in het Atrium van woonzorgcentrum "De Eikelaar" te Udenhout. Doel van deze expositie is de inwoners van de Tilburg en omstreken te prikkelen om meer te doen met de kunst van het fotograferen, door ze deel te laten nemen aan deze foto-expositie. Daarnaast biedt de expositie de mogelijkheid om typische elementen van Nederland op de gevoelige plaat te zetten. De focus is nu immers op Nederland gericht, denk aan de mooie natuurgebieden, de kust, de rivieren en meren, maar ook aan typerende gebouwen die Nederland rijk is. De verwachting is dat er in oktober 2018 weer 80 foto’s geëxposeerd zullen worden. "Fotoclub Focus Udenhout" en "Udenhout-Centraal" streven er naar, na de derde succesvolle expositie, om deze foto-expositie te laten uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend gebeuren. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om foto’s van elk bedenkbaar thema digitaal in te sturen en wel naar het adres info@fotoclubfocus.nl, (het liefst op ware grootte onbewerkt, in .raw of .jpeg formaat). Iedereen die ooit de ontspanknop van een fotocamera heeft ingedrukt, ongeacht de leeftijd, beginnend- of amateurfotograaf, kan meedoen aan deze fotobeleving. Foto’s die hiervoor geschikt zijn zullen geëxposeerd worden in het formaat 30,5 x 40,5 cm, waarna de afdruk een plaats zal krijgen op de foto-expositie in oktober 2018. Van de inzenders verwachten wij dat zij hun opnames insturen voorzien van naam en adres, de plaats waar de foto genomen is en wat er op de foto staat. Door deel te nemen stemt de inzender er mee in dat zijn ingezonden foto's door "Fotoclub Focus Udenhout" (vrij van rechten) gebruikt mogen worden voor publicatie. De drie beste opnames die gekozen worden door de publieksjury zullen een speciale vermelding krijgen in de verlengde foto-expositie.

3x4
focus

Aansluitend op de foto-expositie in het Atrium van woonzorgcentrum "De Eikelaar" te Udenhout worden de foto’s nog tot eind november 2018 tentoongesteld in verzorgingscentrum "De Eikelaar" te Udenhout. Foto’s blijven nadrukkelijk eigendom van de inzender en kunnen na afloop van de expositie, na 30 november worden opgehaald.

Cursus Photoshop of cursus Fotografie volgen!

Op verzoek geven wij ook een basiscursus Photoshop, en een cursus basiskennis fotografie voor handmatig instelbare camera's, zoals Systeemcamera's inclusief Spiegelreflex, hybride camera's en superzoom camera's. Als u een cursus bij ons wilt volgen, kunt u dat kenbaar maken om zeker via ons contactformulier.

Onderdelen van de cursus basiskennis fotografie

Starten met een spiegelreflexcamera

Hoe werkt het diafragma van je camera,

De beste sluitertijd kiezen voor een foto goede foto

Lichtgevoeligheid (ISO)

De belichtingsdriehoek

De beste camera instellingen

Hoe werkt de autofocus van je camera

Hoe werkt de camera witbalans

Composite

Fotograferen in RAW