Foto-expositie van "Focus op Nederland"

In samenwerking met "Udenhout-Centraal" organiseert "Fotoclub Focus Udenhout" ook in oktober 2019 weer een foto-expositie in het Atrium van woon-zorgcentrum "De Eikelaar" te Udenhout. Doel van deze expositie is de inwoners van midden Brabant te prikkelen om meer te doen met de kunst van het fotograferen, door ze deel te laten nemen aan deze foto-expositie. Daarnaast biedt deelname aan de expositie de mogelijkheid om te exposeren met foto's van typische elementen van Nederland die op de gevoelige plaat zijn vast gelegd. De focus is immers op Nederland gericht, denk aan de mooie natuurgebieden, de kust, de rivieren en meren, maar ook aan typerende gebouwen die Nederland rijk is. De verwachting is dat er in oktober 2019 weer 80 foto’s geëxposeerd zullen worden. "Fotoclub Focus Udenhout" en "Udenhout-Centraal" streven er naar, na de vierde succesvolle expositie, om deze foto-expositie te laten uitgroeien tot een blijvend jaarlijks terugkerend gebeuren. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om foto’s van elk denkbaar thema, op ware grootte onbewerkt, rechtenvrij digitaal in te sturen en wel naar het adres info@fotoclubfocus.nl. Insturen kan rechtenvrij in RAW, DNG of Jpeg formaat (niet ouder als een jaar, minimale afmeting 4500 x 3000 pixels). Iedereen die ooit de ontspanknop van een fotocamera heeft ingedrukt, ongeacht de leeftijd, beginnend of amateurfotograaf, kan meedoen aan deze fotobeleving. Foto’s die hiervoor geschikt zijn zullen geëxposeerd worden in het formaat 30,5 x 40,5 cm, waarna de afdruk een plaats zal krijgen op de foto-expositie in oktober 2019. Van de inzenders verwachten we dat ze hun opnames insturen voorzien van naam en adres, de plaats waar de foto genomen is en wat er op de foto staat. Door deel te nemen stemt de inzender er mee in dat zijn ingezonden foto's door "Fotoclub Focus Udenhout" (vrij van rechten) gebruikt mogen worden voor publicatie.

3x4

Aansluitend op de foto-expositie in het Atrium van woon-zorgcentrum "De Eikelaar" te Udenhout worden de foto’s nog tot eind november 2019 tentoongesteld in de gangen van woon-zorgcentrum "De Eikelaar". De afgedrukte foto’s blijven nadrukkelijk eigendom van de inzenders en kunnen na afloop van de expositie, na 30 november worden opgehaald.

Cursus Photoshop of cursus Fotografie volgen!

Op verzoek geven wij ook een basiscursus Photoshop, en een cursus basiskennis fotografie voor handmatig instelbare camera's, zoals systeemcamera's inclusief spiegelreflex, hybride camera's en superzoom camera's. Als u een cursus bij ons wilt volgen, kunt u dat kenbaar maken via ons contact-formulier.

Onderdelen van de cursus basiskennis fotografie

Starten met een spiegelreflexcamera

Hoe werkt het diafragma van je camera,

De beste sluitertijd kiezen voor een foto goede foto